Zbojnické kuře 2 porce
Kód: 57Detailní popis produktu
Složení
kuřecí maso (33 %), vepřová klobása (vepř. maso 86 %, voda, brambor. škrob, sůl, vepřový protein, koření), drůbeží vývar (voda, drůbeží maso a kosti), cibule, uzená slanina (vepř. sádlo), rýžová mouka, kukuřičná mouka, tvaroh, rajčatový protlak (voda, rajčatový protlak, sůl), řepkový olej, sůl kamenná, paprika mletá, pepř.
Energetická hodnota kJ: | 440 |
---|---|
Energetická hodnota kcal: | 105 |
Tuky: | 6,8 g |
Nasycené mastné kyseliny: | 2,45 g |
Sacharidy: | 4,8 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 6,3 g |
Vláknina: | 0,34 g |
Sůl: | 0,67 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | EXPRES MENU |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jak naše produkty vaříme:
Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.
Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.
Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.
Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde.
Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.
Při vaření neděláme žádnou magii
Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.
Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.
Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.
Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě
Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.
Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:
- Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
- Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
- Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
- Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.