Detailní popis produktu
Hovězí v rajské omáčce s těstovinami
250g
Aby malým dobrodruhům nekručelo v bříšku
Každý velký dobrodruh začíná malými krůčky. S krátkýma nohama je to ale větší štreka, a tak dostanou malí dobrodruzi rychle velký hlad. Ten ale nebývá jen tak ledajaký! Je to "hlad na něco dobrýho". Proto jsme připravili jídla plná energie, 100% přírodních surovin a uvařená speciálně pro dětské chutě.
Prckům se budou dělat boule za ušima. Ale sbíhat sliny se budou i dospělákům.
O jídle
Zapomeňte na školní jídelnu. To by méďa bručel. Tohle je klasika všech klasik, která bude vonět i těm nejmlsnějším jazýčkům. Libové kousky hovězího, ideálně nasládlá omáčka, která vyjde vstříc dětským chutím, a k tomu veselá těstovinová zvířátka. Říkal snad někdo, že s jídlem se nehraje?
Složení
Hovězí maso zadní (25 %), pšeničné těstoviny (20 %) (semolina, voda), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule bílá, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel), hovězí vývar, rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), pepř, skořice, nové koření, bobkový list).
Nutriční hodnoty
|
|
100 g |
Jídlo |
Energetická hodnota |
kcal |
390 |
296 |
Energetická hodnota |
kJ |
1630 |
1239 |
Tuk |
g |
5,4 |
4,0
|
Nasycené tuky |
g |
1,3 |
1,0 |
Bílkoviny |
g |
26,0 |
20,0 |
Sacharidy |
g |
79,0 |
60,0 |
Cukry |
g |
12,0 |
9,1 |
Vláknina |
g |
2,5 |
1,9 |
Sůl |
g |
1,6 |
1,2 |
Jak naše produkty vaříme:
Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.
Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.
Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.
Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde.
Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.
Při vaření neděláme žádnou magii
Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.
Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.
Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.
Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě
Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.
Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:
- Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
- Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
- Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
- Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.