Hovězí v rajské omáčce s těstovinami

Kód: 102
Novinka
Neohodnoceno
Značka: EXPRES MENU
169 Kč
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Osobní odběr zdarma
Osobní odběr zdarma
Jablonec nad Nisou, Turnov, Vratislavice nad Nisou
Garance
Pozáruční servis
S nákupem Vám poradíme. Po záruce opravíme.
Doručení do druhého dne
Doručení do druhého dne
Na naše výdejní místa. Případně k Vám na adresu.

Detailní popis produktu

Hovězí v rajské omáčce s těstovinami

 

 

Hovezi rajska_web_1920x1280-min

250g 

Aby malým dobrodruhům nekručelo v bříšku

Každý velký dobrodruh začíná malými krůčky. S krátkýma nohama je to ale větší štreka, a tak dostanou malí dobrodruzi rychle velký hlad. Ten ale nebývá jen tak ledajaký! Je to "hlad na něco dobrýho". Proto jsme připravili jídla plná energie, 100% přírodních surovin a uvařená speciálně pro dětské chutě.

Prckům se budou dělat boule za ušima. Ale sbíhat sliny se budou i dospělákům.

O jídle

Zapomeňte na školní jídelnu. To by méďa bručel. Tohle je klasika všech klasik, která bude vonět i těm nejmlsnějším jazýčkům. Libové kousky hovězího, ideálně nasládlá omáčka, která vyjde vstříc dětským chutím, a k tomu veselá těstovinová zvířátka. Říkal snad někdo, že s jídlem se nehraje?

Složení 

Hovězí maso zadní (25 %), pšeničné těstoviny (20 %) (semolina, voda), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule bílá, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel), hovězí vývar, rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), pepř, skořice, nové koření, bobkový list).

 

Nutriční hodnoty

100 g Jídlo
Energetická hodnota kcal 390 296
Energetická hodnota kJ
1630
1239
Tuk g 5,4 4,0
Nasycené tuky g 1,3 1,0
Bílkoviny g 26,0 20,0
Sacharidy g 79,0 60,0
Cukry g 12,0 9,1
Vláknina g 2,5 1,9
Sůl g 1,6 1,2

Doplňkové parametry

Kategorie: EXPRES MENU
Hmotnost: 0.096 kg
Alergeny: bez laktózy, bezvaječné

Jak naše produkty vaříme:

 

 

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

 

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

Při vaření neděláme žádnou magii

 

 

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

 

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

 

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

 

 

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP  kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

 

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.